חדשות פרסומים וארועים
2021. 07. 07.
פרסומים של החברה

מיקור חוץ וירטואלי – סיכונים והזדמנויות

מיקור חוץ וירטואלי – סיכונים והזדמנויות

משבר הקורונה יסתיים בקרוב, אך השינויים התרבותיים שהוא הביא עמו ימשיכו לעצב את הכלכלה שלנו לאורך שנים רבות. מבין שלל ההשלכות שהגיעו עם המשבר, אין ספק שהנורמליזציה של עבודה מרחוק היא אחת מהחשובות ביותר. בעל כורחנו, נכפה עלינו ניסוי מסיבי בתחום התקשורת במסגרת הסגרים והנחיות הריחוק החברתי אשר ניפץ מיתוסים רבים אודות היקף התועלת שניתן להפיק מכוח עבודה מרוחק. מכיוון שהתנהלות קבועה באמצעי תקשורת מרחוק כבר מזמן אינה טאבו, המעסיקים יתפתו יותר ויותר להעסיק כישרונות מקצועיים המתגוררים במדינות מתפתחות במסגרת זו. כלכלות מתפתחות רבות מתעדכנות במהירות במגמות השכלה ופיתוח טכנולוגי. עם זאת, עלויות העבודה נותרות נמוכות יחסית.

 

צפוי כי יותר ויותר עבודות משרדיות יבוצעו במדינות המתפתחות ולאחר מכן ייוצאו באמצעים דיגיטליים למדינות עשירות יותר בשבריר מעלותה המקומית. מגמה זו לעבר "מיקור חוץ וירטואלי" מונעת על ידי תמריצים פיננסיים חזקים. כך למשל, מוערך כי חברות במדינה כמו צרפת עשויות להפחית את עלויות ההעסקה בכ-7% אם 1 מכל 4 משרות הניתנות לביצוע מרחוק היו מבוצעות במסגרת מיקור חוץ וירטואלי. על פי נתוני Coface מוערך כי המספר הכולל של משרות הניתנות לביצוע באמצעי תקשורת מרחוק על ידי כלכלות בעלות הכנסה גבוהה הוא סביב 160 מיליון. מניין העובדים הפוטנציאליים החיים בכלכלות עם הכנסה נמוכה ובינונית, עם זאת, עומדים על קרוב ל -330 מיליון.

מיקור החוץ הווירטואלי מציב בפני מדינות עשירות סיכון פוליטי. לחצי התחרות בזירה הגלובלית עלולים לעורר חרדה כלכלית בקרב עובדים מתעשיית השירותים במעמד צווארון לבן שתעצים את הקיטוב הפוליטי. עבור כלכלות מתפתחות, לעומת זאת, עשוי מיקור החוץ הווירטואלי לשמש ציר מרכזי במודל הפיתוח שלהן.

כדי לזהות מדינות בעלות פוטנציאל להפוך למוקדי מיקור חוץ וירטואלי משמעותיים, השתמשנו במדד מבוסס קריטריונים כמו הון אנושי, עלויות עבודה תחרותיות, תשתית טכנולוגית ואקלים עסקי. נראה כי כלכלות עם עלויות עבודה נמוכות ומלאי גדול של עובדים פוטנציאליים (כגון הודו, אינדונזיה או ברזיל) ערוכות לצעד זה. הדבר נכון באותה מידה גם עבור מדינות עם הון אנושי וטכנולוגי חזק יחסית, כמו פולין. על אף שסין ורוסיה נראים, על הנייר, כיעדים אידיאליים למיקור חוץ וירטואלי, המתיחות הגיאו-פוליטית וסביב סוגיות בטחון סייבר מול המערב עשויה להוות מכשול משמעותי.

במהלך העשורים האחרונים של הגלובליזציה, מיקור החוץ של הפעילות התעשייתית ועליית רשתות האספקה העולמיות היו מן המניעים העיקריים לצמיחת התפוקה. בשנים האחרונות, אולם, נראה כי חלה בלימה משמעותית בעליה בפריון הנובעת מהקצאה מחדש של מוקדי הפעילות התעשייתית.

על רקע חובות התאגידים המרקיעים שחקים החל משנת 2020, יהיה קשה לחברות יותר מאי פעם להציע עלויות תחרותיות. אחת האפשרויות כדי להבטיח זאת, היא להגביר את מגמת מיקור החוץ של שירותים ופעילויות עתירות ידע למדינות בהן שכר העבודה נמוך יותר. מגמה זו אינה חדשה: מדינות כמו הודו או הפיליפינים כבר הקימו מרכזי מיקור חוץ רבים שירותי טכנולוגיית מידע ותקשורת ושירותים עסקיים. עם זאת, מה שהשתנה כעת הוא התפוצה הרחבה של העבודה מרחוק. ואכן, עד 40% מכוח העבודה באיחוד האירופי עסק בעבודה מרחוק מסוג כזה או אחר במהלך הסגר השני ברבעון השני של שנת 2020.

 

המנהלים הופתעו לטובה מפריון העבודה שהנפיק הצוות שלהם מרחוק ועמדותיהם אודות מודל ההעסקה הזה השתנו במהירות. אין ספק כי האמירה ""אם אפשר לעשות את זה מהבית, אפשר לעשות את זה מחו"ל" היא בהחלט מוגזמת בשלב זה, עם זאת, מספר הולך וגובר של חברות מיישמות באופן כזה או אחר את עיקרון כוח העבודה הווירטואלי. במחקר שבוצע בקרב מדגם של 330 חברות אמריקאיות גדולות, שיעור הארגונים שהביעו נכונות לשכור עובדים זרים במסגרת העסקה מרחוק במשרה מלאה זינק ל-36% לעומת 12% טרום המגיפה. לכן, יהיה זה סביר להניח כי חברות יגייסו יותר ויותר כוח אדם ממעמד צווארון לבן ממדינות הדרום הגלובלי הודות לחדשנות בתחום הדיגיטלי. הכלכלן ריצ'רד בולדווין גורס כי תופעת מיקור החוץ הווירטואלי (או "הגירה מרחוק" כפי שמכנה אותה בולדווין) אינה צריכה להפוך לנורמה כדי להיות בעלת משמעות מקרו-כלכלית. מספיק שתכלול חלק גדול מספיק מהעבודה שנעשית כיום במדינות חזקות כדי שמדובר יהיה בצעד משמעותי.

הורד פרסום זה : מיקור חוץ וירטואלי – סיכונים והזדמנוי... (4.19 MB)

ליצירת קשר


מר מיכאל נחמנוביץ'

טלפון – 03-7623800
Michael.Nachmanovich@coface.com
מגדל הכשרת הישוב, ז'בוטינסקי 9, פינת מצדה 3
בני ברק, ישראל

למעלה
  • English
  • Hebrew