חדשות פרסומים וארועים
2022. 02. 27.
פרסומים של החברה

ברומטר סיכונים על פי מדינות ומגזרים – רבעון רביעי 2021

ברומטר סיכונים על פי מדינות ומגזרים – רבעון רביעי 2021

שנתיים לאחר תחילת המגפה, הכלכלה העולמית ממשיכה להתאושש אך עדיין עומדת מול אתגרים משמעותיים. לאחר ההפוגה היחסית ברבעון השלישי, הדגישה הופעת וריאנט האומיקרון והתפשטותו המהירה לכל אזור בעולם עד כמה המגפה לא צפויה, למרות ההתקדמות בהתחסנות. כתוצאה מכך, המצב הבריאותי חייב שוב יישום של מגבלות חדשות במרבית המדינות בחורף הנוכחי. עם זאת, למרות שחלק ממדינות אירופה ישמו סגר חלקי, האמצעים היו באופן כללי הרבה פחות דרסטיים ברוב המדיניות מאשר בגלים הקודמים. לכן ההשפעות הישירות על הכלכלות נעשות פחות משמעותיות עם כל גל נוסף, על אף שההשלכות נותרו מזיקות במיוחד במגזרים המושפעים ישירות מהמצב כמו תעופה, תיירות, מלונות ומסעדות. במילים אחרות, העולם למד לחיות עם המגפה.

 

אף על פי כן, החמיר גל חדש זה את אחד הגורמים העיקריים המשפיע על ההתאוששות הגלובלית: שיבושים בשרשרות אספקה. לאחר שהשפיעו בתחילה על תעשיית הרכב, התפשטו הקשיים בהיצע למרבית מגזרי הייצור והבניה, מצב שנותר חריף במיוחד בתחילת 2022. בעוד שעדיין קשה לחזות מתי יגיע הזמן לחזור לנורמליות, נראה כי הקונצנזוס – שגם אנו חלקנו עד לאחרונה – לגבי ההקלות ההדרגתיות החל מהמחצית הראשונה של השנה עשוי להיות אופטימי מדי: השיבושים בשרשרות האספקה לא ייפתרו ככל הנראה לפני הקיץ הקרוב, אף כי הלחצים מהמגפה בהחלט ייחלשו כשיחזרו ימי השמש. לכן, הסיכון העיקרי שהודגש בברומטר האחרון שלנו, התדרדרות מתמשכת באינפלציה, הופך גם הוא למשמעותי יותר ויותר, במיוחד לאור הזינוק הנוסף במחירי הסחורות שנדחף על ידי האינרציה קצרת הטווח של ההיצע והמתחים הגיאופוליטיים. האינפלציה עדיין נתמכת על ידי מחירה האנרגיה, וכעת יש לה שורשים חזקים במחירי הייצור בהרבה כלכלות (מתקדמות), כי החברות מעבירות את העלייה במחירי הייצור אל הצרכנים. עם זאת, יש לציין שדינמיקת האינפלציה אינה אחידה בכל המדינות: בעוד שאינפלציית הליבה גבוהה מאד בארצות הברית ובבריטניה, היא נשארה שקטה במרבית מדינות גוש האירו, שבהן הלחצים האינפלציוניים המשפיעים עליה נותרו בממוצע חלשים למדי. הטרוגניות מסוג זה מביאה כמובן למדיניות מונטרית שונה בשני צדי האוקיינוס האטלנטי (והתעלה). יש לכך כבר עכשיו השפעה מהותית על השווקים הפיננסיים, והדבר ישפיע במידה נוספת ככל הנראה על זרימות ההון ברמה הבינלאומית. ואכן, בעוד הבנק המרכזי של אירופה נותר בעמדה של "נחכה ונראה" והכריז כי רכישות הנכסים שלו לא ייפסקו בעתיד הקרוב, הרי שהבנק של אנגליה כבר העלה ריביות בדצמבר. לאחר שהופתע מנחשול האינפלציה של העת האחרונה והואשם על ידי מרבית המשקיפים כי עמד מאחורי העקומה, נקט הפדרל ריזרב בתפנית פתאומית ורמז כי צפויה בקרוב העלאה של הריבית עם פעולות נוספות במהלך השנה, דבר שגרם להידוק מונטרי בכמה שווקים מתעוררים – במיוחד אלה העומדים מול לחצים כלפי מטה בשער המטבע שלהם ומול צורך משמעותי במימון חיצוני. נראה כי סין היא מקרה חריג בהקשר זה, מכיוון שהרשויות החליטו על הקלות במדיניות המונטרית כדי לספק מרחב נשימה כלשהו לתחום הנדל"ן ולייצב את כלכלתה, שהאטתה עלולה להפוך לסוג כלשהו של נחיתה קשה.

 

ברבעון הרביעי של 2021, עם סביבה שעודה מתאפיינת ברמת אי ודאות גבוהה, ערכה Coface מספר שינויים בהערכות הסיכונים שלה בעקבות גלי השדרוגים ברבעונים הקודמים. בסך הכול שודרגו ארבע הערכות סיכונים של מדינות, לרבות דנמרק (A1), ואילו שתיים הורדו בדרגה. במונחים של סיכונים הקשורים למגזרים, שדרגה Coface שתים עשרה הערכות, במיוחד בתעשיות הניר והעץ שבהן המחירים עודם מצויים בעליה הדרגתית, ובצעה חמש הורדות בדרגה, בעיקר בתחום האנרגיה באירופה, שם הספקים מושפעים במיוחד מנחשול המחירים.

 

 

הורד פרסום זה : ברומטר סיכונים על פי מדינות ומגזרים – ... (1.53 MB)

ליצירת קשר


מר מיכאל נחמנוביץ'

טלפון – 03-7623800
Michael.Nachmanovich@coface.com
מגדל הכשרת הישוב, ז'בוטינסקי 9, פינת מצדה 3
בני ברק, ישראל

למעלה
  • English
  • Hebrew